Cap I. Dispozitii Generale

STATUTUL Asociaţiei evaluatorilor funciari din România
„AEF” ROMÂNIA

Cap I – Dispozitii Generale

1.1 Asociaţia evaluatorilor funciari (experţi imobiliari) din România, numită în continuare AEF, se constituie şi functionează ca persoană juridică de drept privat, conform prezentului statut şi a prevederilor Legii  nr. 246 din 18 iulie 2005, pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii şi cu a Decretului nr. 31/1954 privitor la persoanele fizice şi persoanele juridice.

1.2 AEF este persoană juridică română, de tip profesional, neguvernamentală, non-profit, apolitică şi independentă, care funcţionează conform legislaţiei române şi a prezentului statut.

1.3 La ea pot adera ca membrii persoane fizice sau juridice române sau  străine care îndeplinesc condiţiile din statut, care doresc să devină experți/evaluatori/specialiști din domeniul cadastrului sau doresc să sprijine activitatea AEF

1.4 Sediul  central AEF este în România, jud.Timiş,  300771 Timişoara, str. Ion Sȃrbu nr. 18, cam. 2. Asociaţia poate deschide filiale, cu condiţia respectări întocmai a prezentului statut şi a sistemului de organizare a AEF.

1.5 AEF se constituie pe o perioadă nedeterminată de timp

This entry was posted in Statut AEF. Bookmark the permalink.