Parteneriat Apia
Protocol ISC 2013
MO ISC

Video Masa Rotunda 26 octombrie 2012:

partea 1
partea a 2-a
partea a 3-a
partea a 4-a
partea a 5-a

Stimate doamne, stimați domni,

Dragi prieteni și colaboratori,

La 1 octombrie 2012 s-a împlinit un an de zile de la lansarea oficială a Proiectului pilot Livezile în care echipa care a lucrat în cadrul proiectului s-a angajat să prezinte o parte din teritoriul extravilan al UAT Livezile pentru care s-au întocmit planurile parcelare reglementate de Ordinul 634/2006 modificat, privind conţinutul, modul de întocmire şi recepţie a documentaţiilor cadastrale în vederea  înscrierii în cartea funciară, procedeu care constituie finalizarea aplicării legilor proprietăţii pentru parcelarele integrate în planul cadastral şi predate către Primărie prin procese verbale.

Centrul de Perfecţionare, Instruire şi Formare a Specialiştilor în Cadastru Agricol „PIFCA” Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş prin Comisia pentru Relaţii şi Cooperare Internă şi  Externă, Instituţia Prefectului Judeţului Timiş, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a BANATULUI Timişoara, Universitatea „POLITEHNICA” din Timişoara, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş, Primăria comunei Livezile, OSPA Timişoara, AEF ROMÂNIA, Firmele GEOTOP SRL şi OTNIEL SRL, vă invită la masa rotundă: „ROLUL CADASTRULUI ŞI PUBLICITĂŢII IMOBILIARE ÎN ROMÂNIA” din cadrul proiectului, Cadastrul şi rolul acestuia în economia de piaţă, cu aplicabilitate în domeniul administraţiei publice locale, care va avea loc în

Data: 26 octombrie 2012 ora 900,

Locația: Aula Magna din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a BANATULUI Timişoara,

Tema dezbaterii:

„Bazele de date de tip spațial fundamentul unei administraţii moderne şi performante”

privind prezentarea proiectului pilot Livezile:

Acum când s-a clarificat aproximativ 90% din suprafața aferentă extravilanului

UAT – ului Livezile, vă prezentăm modul de lucru, soluţiile adoptate şi rezultatele obținute.

Modul de lucru şi soluţiile adoptate pot constitui şi pentru dumneavoastră o variantă prin care comunitatea dvs. să-şi rezolve acest deziderat.

Bazele de date reprezintă o sursă importantă de informații, principalul scop fiind crearea unui suport unitar şi coerent pentru toate domeniile de activitate ce creează şi utilizează date spaţiale precum administraţia locală, protecţia mediului, transporturi, hidrologie, agricultură şi altele.

Discuţiile se vor derula pe baza prezentării proiectului pilot Livezile, proiect de cercetare numit „Baza de date de tip spaţial fundamentul unei administraţii moderne şi performante” proiect pilot comuna Livezile prin care ne-am propus să identificăm cauze, disfuncţionalităţi şi piedici care au tergiversat finalizarea procesului de măsurare a terenului pentru întocmirea planurilor parcelare, emiterea titlurilor de proprietate și ȋnscrierea acestora ȋn cartea funciară.

Dorim să vă mai precizăm faptul că ȋn data de 9 octombrie 2012, o delegație din partea echipei care realizează Proiectul pilot Livezile, formată din dr. ing. dipl. Mihai Racovicean – inițiator și director de proiect, Ștefan Varga – Primarul comunei Livezile unul dintre cei mai importanți membri ai echipei și ing. Dariu Otniel Racovicean – director firma OTNIEL SRL, firma care a realizat și ȋntocmit documentațiile tehnice cadastrale, a fost invitată la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară de către domnul director general Marius Arthur Ursu, care a felicitat echipa și a promis sprijinul necesar ȋn vederea ȋndeplinirii condițiilor impuse de procedurile de ȋnregistrare sistematică a lucrărilor de cadastru și ȋnscrierea acestora ȋn cartea funciară.

Modelul promovat prin proiectul pilot Livezile care acoperă și funcția economică a cadastrului, fundamentată pe informațiile pedologice ce stau la baza ȋncadrării ȋn clase de calitate a terenurile cu destinație agricolă, merită să fie cunoscută și multiplicată la nivel național.

Proiectul pilot Livezile este o dovadă certă că și ȋn Romȃnia se pot realiza lucruri ȋn echipă, iar parteneriatul public privat bazat pe respect reciproc, responsabilitate, calitate și eficiență promovate de ȋntreaga echipă, conduce ȋn mod categoric la rezultate benefice pentru comunitatea ȋn care trăim.

Vă așteptăm cu drag și mult respect!

Director proiect,

Dr. ing. dipl. Mihai RACOVICEAN

Proiectul Livezile